Πληροφορίες

 
παμεΓΡΑΣΕΠ2
 το site του Γρα-ΣΕΠ ... 

 

 

Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας .... Συμπληρώστε τη Φόρμα επικοινωνίας ...

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές, και στους γονείς & κηδεμόνες σε ομαδικό επίπεδο, με την παροχή υπηρεσιών που αφορούν την υποστήριξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας στις σχολικές μονάδες και Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους, την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης για ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας, τα προγράμματα σπουδών της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα συστήματα εισαγωγής σε αυτήν, καθώς και με την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ομαλής μετάβασης στην ενήλικη ζωή και την αγορά εργασίας.

σε ατομικό επίπεδο, με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού που αφορούν τη συγκρότηση και τη βέλτιστη ανάπτυξη της προσωπικής και επαγγελματικής ταυτότητας των μαθητών του Λυκείου, την υποστήριξη της αυτοαντίληψης και της αυτογνωσίας, την ενδυνάμωση της δυνατότητας αντιμετώπισης δυσκολιών λήψης απόφασης και την εν γένει μέριμνα σύνδεσης της λήψης απόφασης με τα στοιχεία της προσωπικότητας του συμβουλευόμενου μαθητή, στους εκπαιδευτικούς, με την παροχή υπηρεσιών που αφορούν την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη για ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού,

Διαδικασία: σχετικά με αιτήματα που αφορούν τη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (προσωπική συνέντευξη μαθητή), η προβλεπόμενη διαδικασία είναι η ακόλουθη: Ο γονέας /κηδεμόνας του μαθητή/τριας υποβάλλει τηλεφωνικά ή γραπτά αίτημα (email) στο 1ο ΚΕΣΥ Ανατ. Αττικής για κλείσιμο ραντεβού.

        (Υπεύθυνοι: Λαγουδάκος Μιχάλης, Καλαμοδάκου Αιμιλία)

_________________________________________________________________

Κάντε ΤΩΡΑ  ηλεκτρονικά το ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΠΕΠ.

 

Προσοχή : Θα ήταν καλό πριν τη συνάντηση, ο μαθητής να κάνει εγγραφή στη σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ: https://eoppep.gr/teens/index.php/login?view=registration   και να συμπληρώσει τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που περιλαμβάνουν:ΕΟΠΠΕΠ

 Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

Το τεστ Επαγγελματικών Αξιών

Το τεστ Επαγγελματικών Αποφάσεων

Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη :

-μπείτε στην Πύλη Εφήβων

-δημιουργήστε λογαριασμό

-ενεργοποιήστε το λογαριασμό σας

-επιλέξτε την ενότητα "Γνώρισε τον Εαυτό σου"

-απαντήστε στις ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων

-αποθηκεύστε τα αποτελέσματα και κωδικούς

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Όσον αφορά θέματα-δράσεις για τα οποία είναι υπεύθυνοι οι εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 16, Υ.Α. 211076/ΓΔ4, ΦΕΚ 5614/Β/13-12-18, ( ενημερώσεις μαθητών, προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας, συνδρομή στη συμπλήρωση μηχανογραφικού κ.λ.π.), τα σχολεία υποβάλλουν τα σχετικά τους αιτήματα στα παραπάνω τηλέφωνα. Στο 1ο Κ.Ε.Σ.Υ Ανατ. Αττικής με έδρα τον  Δήμο Παλλήνης απευθύνονται  οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής, γενικής και ειδικής αγωγής των Δήμων Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Κρωπίας, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.   Παρακαλούμε τους κ. διευθυντές των σχολείων για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων, όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες και παραπέμποντας στο ΚΕΣΥ.                     

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία   1ο ΚΕΣΥ Ανατ. Αττικής 

Γρ. ΣΕΠ:   http://kesyp-korop.att.sch.gr/

___________________________________________________________________________

ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

https://www.bls.gov/k12/content/students/careers/career-exploration.htm

Πρόσθετες πληροφορίες